maanantaina, tammikuuta 08, 2007

Pähkinätorttu



Pohja:
150 g voita
150 g (n. 2,5 dl) tomusokeria
½ dl kaakaojauhoja
2 munaa
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl hasselpähkinäjauhetta (tai mantelijauhetta)
½ tl kanelia
½ tl jauhettua kardemummaa
1 rkl konjakkia (tms., laitoin nyt jouluna rommia ja sekin sopi hyvin, myös appelsiinimehu käy)

Päällys:
2 dl sokeria
1 dl siirappia
50 g voita
n. 300-400 g erilaisia pähkinöitä

Leikkaa leivinpaperi irtopohjavuokaan ja voitele reunat. Sulata voi kattilassa. Lisää tomusokeri ja kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Lisää munat yksitellen ja sekoita. Sekoita jauhot, pähkinäjauhe ja mausteet ja vaivaa tasaiseksi.
Lisää konjakki. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 20 min 180 astetta.

(Kun pohja on ollut uunissa 10-15 min, ala päällysteen teko.)
Sulata sokeri siirapin kanssa kattilassa. Lisää voi ja kiehauta.
Kaada joukkoon karkeaksi hakatut pähkinät ja sekoita tasaiseksi.
Kaada massa jäähtyneen pohjan päälle vuokaan.
Anna jähmettyä.

Tarjoile jäähtyneenä vanilija-, nougat- tai pähkinäjäätelön kanssa. NAM!!

Ei kommentteja: