lauantaina, helmikuuta 10, 2007

Päärynä-suklaamuffinit Marien blogista

Tällä kertaa kokeilin Marien ohjetta, suosittelen!


(Noin 18 kpl muffineita muffinipellillä)

3 munaa
1 dl fariinisokeria
1 dl tavallsita sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakojauhetta
1 3/4 tl leivinjauhetta
100 g voita tai margariinia
410 g säilykepurkki päärynöitä + niiden mehua 3/4 dl
80 g suklaata rouhittuna


Valuta päärynät ja ota talteen mehua 3/4 dl. Pilko päärynät pieniksi noin 1/2cm x 1/2 kokoisiksi kuutioiksi. Rouhi suklaa. Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään.

Vatkaa munat, fariinisokeri ja tavallinen sokeri kuohkeaksi vaaleanruskeaksi vaahdoksi. Lisää taikinaan vuorotellen noin puolet jauhoista sihdaten, sulatettua rasvaa ja päärynämehua, kääntele sekaisin lusikalla. Lisää loput jauhoista, rasvasta ja mehusta. Lisää joukkoon myös päärynäkuutiot ja suklaarouhe. Kääntele juuri ja juuri sekaisin. Huom! Älä vatkaa tai taikina lötsähtää! Laita paperimuotit muffinivuoan kuoppiin ja lusikoi taikinaa muotteihin melkein täyteen asti.

Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä hyvin, maku tulee parhaiten esiin jäätyneenä.

Ei kommentteja: