maanantaina, helmikuuta 26, 2007

Laiskurin kinkku-kasvispiirakka



1 Sunnuntain piirakkataikina

1 muna
1 purkki créme fraichea
n. 1 tl pippurisekoitusta
n. ½ tl aromisuolaa

300 g ylikypsää saunapalvikinkkua leikkeleenä
250 g kasvissuikaleita
n. ½ rasiaa kirsikkatomaatteja
n. 1 dl juustoraastetta
n. 70 g Aura-juustoa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Voitele piirakkavuoka ja painele piirakkapohja vuokaan. Paista pohjaa 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia ja tee sillä välin täyte.

Sekoita muna ja créme fraiche keskenään kulhossa. Lisää mausteet ja sekoita. Kuutioi kinkkuleikkele ja lisää se seokseen. Lisää kasvissuikaleet ja sekoita. Viipaloi kirsikkatomaatit.

Ota piirakkapohja uunista ja levitä kinkku-kasvisseos pohjalle. Asettele kirsikkatomaatit piirakan päälle. Murentele lopuksi homejuusto tomaattien päälle ja vielä juustoraaste piirakan päälle.

Laita takaisin uuniin alatasolle ja jatka paistamista 200 asteessa vielä n. 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Ei kommentteja: